Pohjustuksena sen verran, että mulla on tenttiviikko, tentittävänä kaiken maailman huisin hupaisia johdantokursseja. Ja mä siis ihan oikeasti opiskelen yliopistossa enkä esim. kauppaopistossa tai peruskoulussa. Valtio-opin proffa oli kysyttäessä kertonut, että hän hakee suuria linjoja, ei kysy mitään mitä ei olla käsitelty eikä varsinkaan vuosilukuja ("En mäkään niitä muista, hehheh..."). Mutta mitäs sieltä tulikaan (esimerkinomaisesti, mutta ihan oikeasti):

- Nimeä kaksi viimeksi EU:iin liittynyttä valtiota. (olemme siis Sveitsissä, joka ei kuulu edellä mainittuun kansainyhteisöön)

- EU:n jäsenmäärä juuri nyt (kts edellä)

- Kuka kirjoitti: "..." (sitaatti ei missään tapauksessa ns. kuuluisa, tätä tyyppiä oli paljon)

- Laita seuraavat vuosiluvut ja tapahtumat järjestykseen, tapahtumina mm. naisten äänioikeus Sveitsissä, kansanäänestyksen hyväksymisvuosi sekä Juran kanttonin "eriytyminen". (Ei siinä mitään, olemmehan Sveitsissä, mutta kuitenkin...)

Tiedänpä mitä lukea uusintaan. Tosin äsken huomasin lotonneeni huomattavan paljon oikein, joten toivo elää, että (tuostakin) mentäisiin rimaa hipoen läpi. Tää mm. muisti (joo niin varmaan, hyvää tuuria), jotta Romania noihin viimeksi liittyneisiin kuuluu. Ja että Sonderbundeskrieg oli vuotta ennen kuin 1848 Sveitsistä tuli Sveitsi. Nyt mä juon pari olutta, raivostuttaa nimittäin huolella. Ja sitten eteenpäin.