Loma siis tuli ja meni, tänään iltapäivällä koittaa paluu sorvin ääreen.Perjantaina menen harjoituksen vuoksi, tiistaina sitten ihan tosissaan yliopistolle. Lomasta joku toinen kerta enemmän, ehkä. Eilen kesätentin jälkeen innostuin vähän suunnittelemaan opintojani, ihan jo siitä yksinkertaisesta syystä, että 2010 kesäkuussa olisi vakaa aikomus valmistua kandiksi ja siirtyä työelämään ainakin väliaikaisesti.

Kandin tutkinnon 180 op:stä mulla on tehtynä 30 pientä sivuainetta sekä noin 72.5 pääainetta. Nuo noin tulevat siitä, että mä en edelleenkään tiedä, luetaanko mulle tilasto ja/tai matikka hyväksi. Jos luetaan, sitten on 72.5, jos ei, sitten vähän vähemmän, ja ensi kesäksi on tiedossa tekemistä. Johdanto-opinnoista puuttuu vielä noin 34 op:ta, nuo noin tulevat siis matikasta ja tilastosta sekä siitä yhdestä liiketalouden kurssista, joka vissiin täytyy käydä. Mainitsinko jo, että opiskelin liiketaloutta vähän vanhemmalla opinto-ohjelmalla sivuaineena kuin mikä nyt on ohjelmana pääaineessa? Pakollisista liiketalouden opinnoista multa puuttuu vielä 15 pistettä luentoja (jotka kaikki syyslukukaudella, tämä on myöhemmin vielä tärkeä yksityiskohta), 4 op:tä seminaaria, 10 op:tä kandintyötä sekä 6 op:tä harjoittelua. Kaiken tämän jälkeen jää parhaimmassa (tai pahimmassa, siellä olisi tarjolla vaikka mitä mielenkiintoista vapaasti valittavissa opinnoissa) tapauksessa jäljelle 8.5 op:tä tuohon 180.

Kaikesta tästä seurasi, että vuoden päästä syksylle on tiedossa "kevyt" 25 pisteen paketti, johon sisältyy siis nuo edellä mainitut pakolliset luennot, seminaari, sekä yksi 6 pisteen vapaavalintainen. Tuon ohessa ei nyt ainakaan tehdä puolipäivätöitä, joten on aika ottaa suunnitelma b käyttöön. Suunnitelma b oli se, että ollaan tuolla tämän lukuvuoden eli toukokuun loppuun, sitten koko kesäloma kokopäivätöissä, syksyllä ehkä vähän (korkeintaan tyyliin kerran viikossa päivä tai silleen) ja jouluna sitten mietitään että mitäs nyt. Tai ei mietitä, koska sitten on aika harjoittelun sekä kandintyön (ja sen yhden luennon). Tällä systeemillä saan valmistuttua kesäkuussa 2010, muuten siinä menee _ainakin_ saman vuoden jouluun, ja totta puhuen, olisi kiva vähitellen valmistua, ja päästä ihan oikeisiin kokopäivätöihin (ja tienata samalla vähän enemmän).

Että siis tällaista tein eilen illalla. Ihan hyvä että sain suunniteltua, koska nyt on taktiset linjaukset tehty. ;-) Joo, oon lukenut liikaa siihen eiliseen logistiikan tenttiin... Ai niin, se tentti. Oonko mä maininnut, että täällä tentit on yleensä ei välttämättä osaamista vaan tärppien ulkoa opettelemista mittaavia tapahtumia? No joo, eilen kyllä vedettiin kevyesti pohjat. Kevään viimeisellä luennolla kysyttiin proffalta, jotta mitkä ovat proffan painotukset. Hän vastasi, että jos netissä laitoksen sivulla olevat mallitentit (niitä oli kuusi) osaa hyvin, ei tentissä ole mitään hätää. Mä kuitenkin luin luentomatskutkin kerran läpi, me nyt opiskellaan vissiin lähtökohtasesti elämää, ei tenttejä varten, ja aikaakin vähän niin kuin oli. Tein mä niin kuin käskettiinkin, ei sillä, eilen ennen tenttiä katselin mallivastauksia. Varttia yli neljä sain tentin hyppysiini, jossa kaikki, siis kaikki, tehtävät olivat noista edellä mainituista mallitenteistä! Laskuissa oli vähän muuteltu lukuja, mutta siis muuten tehtävät _sanasta sanaan_ samoja. Jos tuosta tentistä ei läpi pääse, se on vähän niin kuin oma moka. Mä tarkistin iltasella vastaukseni (ei siis vaikeaa...), ja tulin siihen tulokseen, että ihan hyvä numero pitäisi olla tulossa.