Jaahas, mäkihyppääjänuorukainen sitten tutustui viikonloppuna Oberstdorfin yöelämään pitkän kaavan mukaan. Siitä olen yhtä mieltä aika monen muunkin kanssa, jotta moinen käytös ei kertakaikkiaan sovi kisaviikonloppuun, mutta siitä huolimatta maikkarin (ja nelosen) videon katsomisen jälkeen heräsi pari kysymystä:

-miksi hitossa lajijohto vuosi koko jupakan julkisuuteen ennen kuin vakavat keskustelut oli käyty?
-kun nyt lehdistö tiesi asiasta (ja lajijohto sattumalta tiesi, että lehdistö tiesi), missä oli hiihtoliiton tiedottaja tuossa tilanteessa? Onko hiihtoliitolla tiedottajaa? Ja jos ei, missä on valmentaja/joukkueenjohtaja/muu fiksu aikuinen blokkaamassa toimittajia?
-ja edelliseen liittyen: näemmä jatkoi matkaa Rovaniemelle, miksi ei poikaa pidetty siellä turvatarkastuksen tuolla puolen "turvassa"?
-ja viimeinen kysymys: koska kohusta oltiin varsin tietoisia johdossa, miksi ei edes turvamiehiä ollut hätistelemään toimittajia? Lehtijutuista olen antanut itseni ymmärtää, ettei pojan kielenkäyttö tullut yllätyksenä..

Olen vain ollut huomaavinani (voin toki olla väärässä), että täällä päin maailmaa lehdistön pyöritykseen joutuneista urheilunuorukaisista on lajiliitto pitänyt hyvää huolta. Kisanjälkeishaastatteluissakin on ekoina kertoina ollut tukena ja turvana liiton edustaja kunnes ovat tulleet siihen tulokseen, että urheilja pärjää yksikseenkin. Ja jos jotain kovin kummallista on sattunut, sitä tukea on tullut jatkossakin.

PS. Nämä jutut tuleekin uuteen kategoriaan maailmalla tapahtuu.