Näin vuodenvaihteen kunniaksi yhteenvetoa viimeisestä. Mulla on ollut tapana siitä asti kun olen kalentereita käyttänyt (noin yläasteelta) vuodenvaihteessa selata se läpi, miettiä menneitä ja sitten arkistoida ja aloittaa uusi vuosi "puhtaalta pöydältä". Tässä tämä kaikessa lyhykäisyydessään.

Tammikuussa kävin ranskan tunneilla, tein töitä, ihmettelin miesten ajatuksia ja varmaan kävin jossain välissä mäessäkin. Helmikuussa edelleen ranskaa, töitä sekä muutamat läksiäiset. Täällä oli karnevaalit. Maaliskuussa ei enää ollut ranskaa, mutta näin pitkästä aikaa yhden kaverin. Uusista työtehtävistä alettiin puhua ja mä kävin luennoilla. "Mummi" kuoli. Huhtikuussa ei ollut muuten mitään ihmeellistä paitsi että vanhempani tulivat vapuksi kylään. Rahahuolet ratkesivat. Toukokuussa aloin näämmä lukemaan ihan tosissaan-tosissaan pääsykokeisiin, töissä oltiin murrosvaiheessa (jota jatkuikin sitten vuoden loppuun), yksi tenttikin oli. Kesäkuussa kävin pääsiksissä menestyksekkäästi, täällä oli eräs suurtapahtuma, josta seurasi ahkeraa ulkoilua... ;-) Heinäkuussa otin ilon irti siitä, että ei pääsikset, ei yliopisto painanut päälle ja viihdyin kodin ulkopuolella. Elokuun lopussa olin Suomessa (ja Ruotsissa) lomalla. Syyskuussa sitten oli ensin yksi tentti ja sitten alkoi opinnot täydellä teholla. Töissä alkoi olla huomattavan stressaavaa, ja aloinkin ekaa kertaa tutustumaan työmarkkinoiden tarjontaan (tässä vaiheessa vielä ilman toimenpiteitä, koska tuntui siltä, ettei aika ja energia riitä). "Siskonpoika" syntyi. Lokakuu meni ahkerasti opiskelen ja töitä tehden, kalenteri on ranskan tunteja ja paria illanviettoa lukuun ottamatta tyhjää täynnä. Marraskuussa oli vähän enemmän ohjelmaa, kävin mm. katsomassa futismaaottelun Sveitsi-Suomi toisella puolen maata. Sitten tulikin joulukuu, joulukuiset kiireet, täydellinen turhautuminen töihin, josta sitten seurasi tuo edellinen postaus.

Fiilispuolella vuosi oli hyvin haastava. Kaiken tuon edellisen lisäksi parilla hyvällä kaverillani oli huomattavan vaikeaa. Ennen joulua olin kaikesta niin rättipoikkipuhki ettei hirveästi huvittanut. Opiskelusta ihan tykkään noin niin kuin periaatteessa, oikeustiedettä lukuun ottamatta aiheet on varsin mielenkiintoisia. Siitä huolimatta tentteihin lukeminen on sitä itseään.