Juu, ihan onnistunut päivä, vaikka koko päivän firman maksama koulutus olikin, no, ei nyt ihan sitä mitä siltä odotin. Osaan mä nyt meidän kirjanpito-ohjelmassa tehdä, purkaa sekä muuttaa joka välissä pankille välitettäviä maksuja, mutta siinä sen anti sitten noin suunnilleen olikin. Niin ja tiätty todistus, jotta koulutus on käyty, se voi joku päivä olla se tarvittava piste iin päällä.

Koulutuksen jälkeen bongasin noin metrin etäisyydeltä Phippu Degenin sekä kolme yksilöimätöntä FC Liverpoolin pelaajaa tuolla kylillä. Puuli on harkkaleirillä Interlakenissa ja näemmä tänään oli vapaa-aikaa. Kaikkea sitä sattuu. Pidin sitten silmät hyvin auki toiveenani bongata joku muukin puulilainen, mutta en mä ainakaan ketään sen jälkeen tunnistanut.

Sen lisäksi kävin aamulla ostamassa lipun huomiselle HIMin keikalle tuohon melkein naapuriin. HIM on nimittäin Gurten-festivaalien huominen pääesiintyjä. On siellä pari muutakin bändiä (kuten Ich und Ich), jotka on kiva nähdä, mutta jo HIMistä olisi hyvin voinut maksaa sen 79 paikallisvaluuttaa. Varsinkin kun kielikoulu tovin patistelujen jälkeen maksoi mun saamiset. Ja huomiseksi on luvattu koko festariajan ainoa ei-sateinen päivä. Hiukka viileää (lue: vain aavistuksen yli 20 astetta) on luvassa, mutta eiköhän se menettele niin kauan kun ei sada. Tosin aamuyöstä patikkaretkellä kohti kotia voi olla vähän viileää, mutta sattuuhan tuota.

Sitten kokoelma viimeisten parin viikon onnistumisia (toim. huom.: on sitä kurjaakin ollut, mutta just nyt ei huvita niitä kokoilla, joku toinen kerta): pääsykokeista pääsin niukasti mutta silti heittämällä läpi, sieltä Joensuusta tuli jo enkunkielinen hyväksymistodistus, joka on jo paikallisen yliopiston kansliassa käsiteltävänä. Sen lisäksi Lufthansa tarjosi taas lennot Suomeen hinnalla josta ei voinut kieltäytyä (ja mulle taas tuli mieleen ajat juuri ennen kuin ostivat Swissin, silloinkin täältä pääsi saksalaisin siivin halvalla melkein minne vain), tällä kertaa Bern-München-Helsinki edestakaisin 397 paikallisvaluuttaa inklusive. Aivan, tuosta naapurista, ja vielä asiallisin lentoajoin. Tämä siis tuossa alkusyksystä.